Autor/s: Institut Cartogràfic de Catalunya
Títol: ortoXpres
Any d'ediciķ: 2009
Editorial: Institut Cartogràfic de Catalunya

 

ortoXpres

L’ICC ofereix el nou servei ortoXpres, que permet la consulta d’ortofotos ràpides de Catalunya, via Internet, abans de ser publicades: http://www.ortoxpres.cat/client/icc/

Amb l’ortoXpres, un cop captada la informació amb els vols fotogramètrics, en menys de dos mesos es processa i s'afegeix als servidors de l'ICC. Aquests servidors generen les ortofotos a mesura que es navega pel visualitzador. Aquest procés possibilita la constant actualització de les dades, per la qual cosa l’usuari disposa d'informació recent.

A més, explota tota la informació dels vols, oferint resolucions de 22,5 cm i 7,5 cm en àrees metropolitanes i nuclis urbans, i afegeix també la banda infraroja, representada en fals color.

Aquest servei permet comparar una àrea amb imatges preses en diferents períodes de temps, mitjançant una eina que superposa les versions d’ortofoto. També possibilita la visualització de les ortofotos en 3D, mitjançant anàglifs, per a facilitar la comprensió del territori.

Cal tenir en compte que la precisió (geomètrica i radiomètrica) que ofereix l'ortofoto ràpida no es pot equiparar a la precisió de l'ortofoto clàssica. L'ortofoto ràpida, quan es genera, no té en compte les infraestructures ni les construccions, ni evita l'aparició d'elements que no són editats en l'ortofoto clàssica (reflexos, ombres, núvols, fums, etc.).


Comentaris externs

Envia el teu comentari