Autor/s: -
Títol: Geographia de Ptolemeu, ara en format digital
Any d'ediciķ: 2010
Editorial: ICGC

 

Geographia de Ptolemeu, ara en format digital


La Cartoteca de Catalunya de l'ICC continua fornint de continguts la cartoteca i la bibliote-ca digitals que són d'abast de tots els usua-ris. Després de penjar al web diverses col·leccions de mapes solts, fotografies i instruments cientificotècnics, ara ha encarat un nou repte: oferir un atles històric virtual.

http://www.icc.cat/cat/Home-ICC/Inici/Cartoteca/Biblioteca-digital

L'objectiu del projecte és conservar el con-cepte del format atles de l'obra original, que consisteix en una col•lecció de mapes acom-panyats de textos i relligats com un llibre. Aquest atles virtual ens permet consultar l'obra mantenint visualment el seu format original ja que conserva l'encarament original de les pàgines i en veiem les cobertes i el llom. La funcionalitat de poder girar pàgina dóna a l'usuari la sensació de consultar una sola obra, talment com l'original, i no un grup de fulls deslligats.

El primer atles escollit per aquest projecte ha estat una de les peces més antigues de la Cartoteca de Catalunya. Es tracta de la Geo-graphia de Claudi Ptolemeu, segons una edició publicada per Sebastian Münster a Basilea l'any 1542. Aquesta obra compta amb 446 pàgines i conté 48 mapes de tot el món a doble pàgina.

El projecte s'ha dut a terme en col·laboració amb ADHOC Synectic Systems. Per a visua-litzar l'atles cal que descarregueu el programa gratuït Silverlight i podreu accedir-hi des de qualsevol sistema operatiu.

Esperem anar afegint altres obres a aquesta biblioteca digital, de manera que ben aviat pugueu accedir a una significativa mostra del fons d'atles de la Cartoteca mitjançant aquest nou visualitzador.

 


Comentaris externs

Envia el teu comentari