Autor/s: Urbano Fra
Títol: Diccionari terminològic de fotogrametria
Any d'ediciķ: 2011
Editorial: ICGC, TERMCAT i ECSA

 

Diccionari terminològic de fotogrametria

El setembre de 2011 l’ICC va publicar el segon diccionari terminològic: el de fotogrametria.

Com ja s’anunciava en el primer diccionari que va veure la llum, el de cartografia (publicat el març de 2011), aquestes obres formen part de la sèrie Diccionaris Terminològics, formada per un total de quatre: cartografia, fotogrametria, sistemes d’informació geogràfica i teledetecció, i es fan juntament amb el Centre terminològic TERMCAT i amb
l’editorial Enciclopèdia Catalana.

L’autor del volum de fotogrametria és el doctor en geografia, Urbano Fra Paleo, professor titular de la Universidad de Extremadura i, actualment, treballa en comissió de servei a la Universidad de Santiago de Compostela.

Cal destacar que aquest és el primer publicat en català d'aquesta disciplina. En l’elaboració del diccionari, de la selecció inicial d’entrades que l’autor va fer, finalment s’han recollit 2 337 termes, tots ells amb la traducció tècnica del terme en castellà i anglès.

Aquestes entrades incorporen llur descripció i, quan s’ha considerat oportú, per millorar la comprensió de la definició, aquesta és acompanyada per notes. A més, al final del diccionari s’ha inclòs un apartat on es detalla tota la simbologia tècnica utilitzada al llarg de l’obra per tal que el lector disposi dels recursos necessaris per a interpretar correctament totes les definicions.

Aquesta col·lecció s’ha perfilat amb la voluntat de ser una eina útil per als professionals, els docents i els alumnes de cada una d’aquestes disciplines i, així, posar el nostre gra de sorra per a reforçar llur coneixement disciplinari.


Comentaris externs

Envia el teu comentari