Autor/s: ICC
Títol: 8 vídeos divulgatius de l'activitat de l'ICC
Any d'ediciķ: 2011
Editorial: ICGC

 

8 vídeos divulgatius de l'activitat de l'ICC 

L’ICC ha elaborat un conjunt de 8 vídeos on es descriuen les seves activitats principals. Aquests vídeos es poden visualitzar al web de l’ICC.

Concretament, els àmbits que es presenten són: captació primària de dades i teledetecció, on s’expliquen els sensors que s’usen per a recollir la informació del territori i els estudis que s’hi duen a terme. Geodèsia, que mostra el compromís entre la forma i la mesura de la Terra, i la finalitat de la representació cartogràfica. Els mètodes per a representar, amb precisió, la planimetria i l’altimetria dels objectes terrestres es descriu a bases topogràfiques. A cartografia es mostra com, a partir d’aquestes bases, l’ICC elabora una àmplia diversitat de productes cartogràfics, ja siguin topogràfics, temàtics o atles. La tasca d’oficialitzar els noms de lloc i posar-los als mapes s’exposa a toponímia. I, finalment, a Cartoteca es presenta el centre de documentació de l'ICC, on es recull tota la producció cartogràfica de l'Institut, i mapes i llibres des del segle XV fins a l'actualitat. El compendi de totes aquestes activitats i com repercuteixen a la societat es troba a ICC.

Cada vídeo s’acompanya de la transcripció de l'àudio, que conté termes clicables. En clicar un d’aquests termes, el vídeo s’atura i s’obre una finestra amb informació complementària. En clicar qualsevol punt de la pantalla del vídeo, aquest es posa de nou en marxa. Tant la transcripció com la informació complementària es troba en català, castellà i anglès.

Els vídeos es poden visionar en qualsevol ordre tot i que, a mode d’introducció, es recomana començar pel de l’ICC.

Amb els 8 vídeos, l’Institut vol donar major difusió de les seves activitats, i en conseqüència, aportar una nova eina per a donar a conèixer l’art de fer mapes als usuaris de cartografia.


Comentaris externs

Envia el teu comentari