Autor/s: Enciclopèdia Catalana
Títol: Atles de carreteres de Catalunya (3a ed.)
Any d'ediciķ: 2011
Editorial: Enciclopèdia Catalana

 

Atles de carreteres de Catalunya (3a ed.)

El 15 de desembre de 2011 es va presentar a la premsa, al Palau Robert de Barcelona, l'atles Catalunya: Gran Atles de Carreteres. Aquesta publicació, que correspon a una tercera edició, és fruit de la col·laboració entre Enciclopèdia Catalana, a través de GeoEstel, i l'ICC.

Aquest atles, a més d'oferir informació de la xarxa de comunicacions de Catalunya, també facilita informació turística i cultural.

La cartografia de l'Atles ofereix una completa i rigorosa informació de la xarxa de comunicacions del país (xarxa viària, pistes, camins, ferrocarrils i ports), dels nuclis urbans i dels polígons industrials. També ofereix informació addicional de caire turístic i cultural amb més de 5 000 pictogrames. La toponímia és l'oficial de Catalunya. I, a més, s'hi inclouen dos índexs: un de general i un altre de municipal.

La cartografia que s’hi representa prové de la base topogràfica 1:50 000, amb la informació actualitzada a 2011. Aquesta base dóna lloc a tres tipus de productes comercials: els mapes comarcals, els atles topogràfics i els atles de carreteres. A més, és la base de tota la producció temàtica a aquesta escala que elabora l'ICC.

Per concloure, cal dir que es tracta d'un producte cartogràfic complementari a la informació dels navegadors digitals, atès que inclou petits detalls, com ara les pistes i els camins.


Comentaris externs

Envia el teu comentari