Autor/s: ICC
Títol: Nova versió de la Cartoteca Digital de Catalunya
Any d'ediciķ: 0
Editorial:

 

Nova versió de la Cartoteca Digital de Catalunya

El febrer de 2012 la Cartoteca Digital ha estat actualitzada amb la millora en la cerca, la visualització dels continguts i la possibilitat de comentar, puntuar i etiquetar les imatges.

Aquesta nova versió permetrà, també, ben aviat, posar a disposició dels usuaris eines per a georeferenciar un miler de documents cartogràfics de les col·leccions de la Cartoteca, cosa que permetrà enriquir les descrip­cions geogràfiques de la documentació amb l’assignació de coordenades aportades pels usuaris i implementar eines de cerca gràfica per a totes les col·leccions.

La participació dels usuaris en la catalogació dels documents no és, de fet, nova i ja fa temps que comptem amb els comentaris d’un munt d’entusiastes que dia a dia ens ajuden a descriure els fons.

Des que l’any 2007 es va inaugurar la Cartoteca Digital de Catalunya: http://cartotecadigital.icc.cat/cdm més de 300 000 usuaris han descarregat més de 100 000 arxius de les col·leccions de mapes i fotografies.

Aquest any 2012, Europeana ha recol·lectat per primera vegada les col·leccions de la Cartoteca Digital, via OAI, el protocol internacional de descoberta de continguts. Més de 10 000 documents són accessibles a través d’aquest portal europeu.

Aquesta nova via d’entrada als fons de la Cartoteca Digital complementa la presència als portals internacionals iniciada anys ante­riors amb els agregadors Worldcat i Hispana.


Comentaris externs

Envia el teu comentari