Autor/s: ICC
Títol: Publicació del llibre "Los ríos de la zona árida peruana", de Gonzalo de Reparaz
Any d'ediciķ: 2013
Editorial: Universitat de Piura i ICC

 

Publicació del llibre "Los ríos de la zona árida peruana", de Gonzalo de Reparaz

El novembre de 2013, la Universitat de Piura (Perú) i l'ICC (actual Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya) van publicar el llibre "Los ríos de la zona árida peruana", de Gonzalo de Reparaz. Es tracta de l'edició del treball d'investigació de Reparaz acabat el 1966. Aquesta obra ha estat fruit de l'encàrrec que va fer la Universitat del Perú a l'Institut.

Gonzalo de Reparaz (Sèvres 1901-Lima 1984) va ser un gran coneixedor dels problemes d'aridesa del Perú, va idear i crear l'Instituto de la Zona Árida Peruana, sota el finançament de la UNESCO, d'acord amb el govern del Perú. Va ser un apassionat pel sistema hídric peruà i va estudiar de manera sistemàtica els rius del seu vessant del Pacífic. Va recórrer totes les conques i fruit dels seus coneixements teòrics i dels treballs de camp, va descriure, fotografiar i cartografiar detalladament cada una de les conques, tot recopilant dades entre 1911 i 1965.

L'aspecte més conegut fins ara d'aquest període va ser, sense dubte, el descobriment del Cañón del Colca el 1955, un dels més profunds de la Terra. Aquesta troballa cal contextualitzar-la, precisament, com una part integrant d'aquest brillant treball portat a terme pel professor Reparaz.

El llibre s'acompanya per una sèrie de taules, de gràfics i de mapes que va elaborar en Reparaz per a l'estudi dels rius.

 


Comentaris externs

Envia el teu comentari