Autor/s: ICGC
Títol: Noves imatges de Catalunya del satèl·lit Sentinel-2
Any d'ediciķ: 2016
Editorial: ICGC

 

Noves imatges de Catalunya del satèl·lit Sentinel-2

El Sentinel-2A, posat en òrbita el 23 de juny de 2015, és el primer dels dos satèl·lits idèntics que han de proporcionar adquisicions en el domini de l’òptic sobre qualsevol part de la Terra amb una periodicitat de 5 dies.

AQUEST SATÈL·LIT DISPOSA D’UN SENSOR , EL MSI, QUE GENERA IMATGES MULTIESPECTRALS EN EL VISIBLE, L’INFRAROIG PROPER I L’INFRAROIG D’ONA CURTA

El satèl·lit s’integra dins l’ambiciós programa europeu COPERNICUS d’observació de la Terra, que representa la contribució d’Europa a un sistema global de monitoratge del planeta.

L’ICGC ha desplegat un servei per a facilitar la utilització de les imatges recollides pel satèl·lit Sentinel-2A. Es generarà una cobertura mensual (sempre que la meteorologia ho permeti i es disposi d’imatges captades pel satèl·lit per fer-ho) i es distribuirà en dos productes de 3 bandes (RGB i infraroig color-IRC) que seran ortoimatges resultants del mosaic d’imatges de les dues òrbites que recobreixen Catalunya, amb una mida del píxel al terra de 10 m.

LES ORTOIMATGES GENERADES ES DISTRIBUEIXEN AMB UN WMS DOBLE

L’ICGC facilita la utilització de les ortoimatges generades mitjançant un WMS doble: d’una banda, dues capes (una RGB i una altra IRC) amb el paràmetre TIME habilitat i, d’altra banda, tantes capes RGB i IRC com ortoimatges de mesos diferents s’hagin generat.

També s’ha implementat un comparador d’ortoimatges Sentinel-2 de Catalunya que possibilita la visualització de diferents ortoimatges mostrades en diverses subfinestres (inicialment quatre), aplicant a totes elles, de forma sincronitzada, la mateixa zona seleccionada per l’usuari (el mateix zoom i scroll). Inicialment es mostren vistes globals de Catalunya dels dos productes generats (RGB i IRC) per a dos mosaics temporals complets, corresponents als mesos de desembre de 2015, i març i abril de 2016.

Per tal de facilitar la utilització de les imatges Sentinel-2, des del web de l’ICGC també es poden descarregar totes aquestes ortoimatges, tant a 8 bits com a 16 bits.

 

http://www.icgc.cat/Administracio-i-empresa/Descarregues/imatges-aeries-i-de-satel-lit/Ortoimatges-Sentinel-2


Comentaris externs

Envia el teu comentari