Autor/s: ICGC
Títol: Pintamaps! El mapa amb el teu estil
Any d'ediciķ: 2016
Editorial: ICGC

Pintamaps! El mapa amb el teu estil

L’eina Pintamaps permet que l’usuari modifiqui l’estil del mapa i que els canvis es visualitzin en temps real. Per això s’usa cartografia en format vector perquè consumeix menys ample de banda i permet que l’usuari interaccioni amb aquesta informació de manera intel·ligent.

PINTAMAPS POSSIBILITA LA PERSONALITZACIÓ DELS MAPES

L’ús de dades cartogràfiques vectorials en el vostre navegador facilita: la rotació del mapa, mantenint la toponímia sempre orientada a la lectura de l’usuari; la definició de diferents estils en funció de l’escala de visualització del mapa; la consulta de les dades alfanumèriques associades a cada element geogràfic; la inclusió de capes vector dels usuaris sobre la informació cartogràfica de base; la definició d’estils propis de cada usuari en funció de la tipologia de les seves dades; la generació d’imatges en perspectiva; la consulta espacial (SIG) sobre els elements geogràfics, etc.

LA TECNOLOGIA VECTOR TILES, AMB QUE PINTAMAPS FUNCIONA, OBRE UN MÓN DE POSSIBILITATS TANT EN TERMES D’EFICIÈNCIA COM DE PERSONALITZACIÓ

Pintamaps permet canviar el color i la transparència de la informació geogràfica, que hem agrupat en 12 nivells per facilitar la interacció; canviar el fons del mapa, bé el seu color o bé canviant-lo per una de les textures que hem afegit; rotar i posar en perspectiva el mapa; fer la captació de la imatge resultant en format .png o .pdf; cercar el municipi de l’àrea geogràfica que volgueu treballar; generar estils aleatoris; visualitzar exemples d’estils. A més, si feu doble clic sobre el mapa obtindreu la informació associada a cada element. Un segon doble clic fixa la informació de la geometria clicada. Aquesta finestra la podeu tancar prement sobre l’agulla vermella.

Vector tiles és una tecnologia game changer que canvia la manera de servir les dades cartogràfiques per Internet, i obre un enorme ventall de futures possibilitats per als usuaris: mapes dinàmics, funcions SIG en el navegador, linked data, descàrrega d’objectes per atributs, etc.

Pintamaps és una eina útil per a dissenyadors gràfics i web, infògrafs, didàctica i per al públic en general. Recordeu que les dades de l’ICGC es difonen sota llicència oberta (CC-BY Intitut Cartogràfic i Geològic de Catalunya) i, per tant, són reutilitzables.

Us convidem a testejar aquesta eina, i a pensar quines són les aplicabilitats d’aquesta tecnologia en el vostre camp d’expertesa. Feu, si us plau, les vostres consideracions i propostes a betaportal@icgc.cat.

Nota: Tingueu en consideració que és el vostre ordinador qui realitza el procés de renderització de la informació vectorial. Com sempre us recomanem que tingueu actualitzat el vostre navegador. Observeu que Pintamaps obté un millor resultat en Chrome. 

 

http://betaserver.icgc.cat/pintamaps


Comentaris externs

Envia el teu comentari