Autor/s: ICGC
Títol: Una nova eina de l'ICGC permet confeccionar mapes a la carta de la població de Catalunya
Any d'ediciķ: 2017
Editorial: ICGC


Una nova eina de l'ICGC permet confeccionar mapes a la carta de la població de Catalunya

L'ICGC ha posat en marxa una nova eina al seu web que permet confeccionar mapes de població a la carta, basant-se en les dades oficials de l'Institut d'Estadística de Catalunya, i també permet que els usuaris els insereixin en les seves pàgines web.

L'eina facilita la visualització de la població de tot Catalunya o d'un municipi seleccionat. A més, la barra de navegació de l'esquerra permet triar el rang de dades que interessi mostrar: per gènere, per franges d'edat, segons nacionalitat o per lloc de naixement. Els canvis es visualitzen en temps real a la pantalla. També es pot canviar la paleta de color amb què es mostra la informació.

Amb aquestes combinacions es pot descobrir, per exemple, el municipi amb més població femenina o masculina de Catalunya, la ciutat amb més veïns joves o grans, o bé baixar al detall dels barris de les ciutats més grans per mostrar on viu més població nascuda a l'estranger.

És una aplicació gratuïta, que pot servir a qualsevol ciutadà o investigador per il·lustrar el seu estudi, i respon a l'interès de l'ICGC d'apropar als ciutadans la informació oficial amb les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies.

int_bcn_piramide_edat 


Comentaris externs

Envia el teu comentari