Autor/s: ICGC
Títol: El mapa topogràfic 1:25 000 de tot Catalunya, ara consultable en continu des del navegador del mòbil i des de l'ordinador
Any d'ediciķ: 2017
Editorial: ICGC

 

El mapa topogràfic 1:25 000 de tot Catalunya, ara consultable en continu des del navegador del mòbil i des de l'ordinador

Enllaçhttp://betaserver.icgc.cat/vectortiles/mtc25m14.html

Nova versió de l'App Catalunya Offline que permet disposar de tota la cartografia en continu de Catalunya al vostre mòbil en un sol full/arxiu, i navegar sense dades de mòbil per tot el nostre territori.

A la primera versió d'aquesta aplicació, publicada el juliol de 2016 i formada pels 77 fulls del Mapa topogràfic de Catalunya 1:25 000, s'incorpora, el juliol de 2017, la informació del mapa en continu (com a número 0 de la sèrie).

La visualització en continu de tot Catalunya és possible gràcies a la tecnologia que s'ha fet servir, vector tiles (vegeu prototip), que possibilita disposar i recórrer tot el país amb tot el contingut del mapa i amb un volum de l'arxiu força reduït: 337 Mb, cosa que facilita l'explotació i permet un manegament àgil.

El disseny que us presentem emula el publicat a l'atles topogràfic 1:25 000 en paper, si bé s'han fet algunes primeres adaptacions per l'App que seguirem millorant en successives actualitzacions.

L'estilització gràfica aplicada als elements cartogràfics lineals i la selecció adequada dels elements geogràfics i de la toponímia per a cada nivell de zoom faciliten una lectura i interpretació àgil i un desplaçament ràpid per la pantalla de punta a punta del país i per a cada nivell de zoom.

La presència d'elements temàtics provinents de la sèrie impresa com els pictogrames corresponents a conceptes turístics o a llocs d'interès aporta un valor afegit en els nivells de zoom de més detall que aproxima al lector a cada territori i indret geogràfic del nostre país, des del punt de vista lúdic i cultural.

La tecnologia vector tiles, que permet afegir informació per part de l'usuari des d'itineraris, fotos, etc., està revolucionant l'ús dels mapes a través dels navegadors i de les App, per la qual cosa anirem aplicant-la a les nostres eines i serveis amb la voluntat de servir una cartografia de referència més adaptada i àgil a la plataforma i a l'ús, afegint-hi potencialitats de manegament, de disseny i de gestió que l'usuari, a voluntat, de manera fàcil i àgil pugui implementar.

 int_app_25m


Comentaris externs

Envia el teu comentari