Autor/s: ICGC
Títol: Calendari per al 2020
Any d'ediciķ: 2019
Editorial: ICGC

Calendari per al 2020

 

La imatge del Calendari per al 2020 de l'ICGC és el mapa que acompanya l'estudi El Pla de distribució en zones del territori català: Regional Planning encarregat per la Generalitat de Catalunya a Nicolau M. Rubió i Tudurí que el publicà juntament amb el seu germà Santiago el 1932.

Aquest estudi és l'avantprojecte del pla de distribució en zones del territori català i es pot considerar el primer intent i el més complet d'ordenació territorial de Catalunya.

La proposta final de l'avantprojecte s'acompanya d'aquest mapa que ha tingut una significació especialment destacable en la història del planejament i de l'ordenació territorial de Catalunya. Es tracta d'un mapa de síntesi dibuixat en un llenguatge cartogràfic modern i molt visual, capaç de fer entendre amb un cop d'ull els trets destacats de l'estudi dut a terme amb rigor pels germans Rubió i Tudurí.

Malgrat que aquesta proposta de planificació territorial no es va dur mai a la pràctica, s'ha tingut en compte en les propostes posteriors.

L'obra original es troba a la Cartoteca de Catalunya de l'Institut (RL.2215).

El calendari el podeu descarregar del web de l’Institut en PDF i amb les mides: A4, A3 i 44,5 cm x 63 cm.

Esperem que us agradi!