Autor/s: Nadal, Francesc; Urteaga, Luis; Fernández, Felipe; Montaner, Carme
Títol: Els mapes de la Guerra Civil espanyola, 1936-1939
Any d'ediciķ: 2007
Editorial: Institut Cartogràfic de Catalunya

Els mapes en la Guerra Civil espanyola, 1936-1939
Edita: Institut Cartogràfic de Catalunya,
Direcció General de la Memòria Democràtica i Secretaria d'Universitats i Recerca
Any d'edició: 2007
Idioma: S'ha publicat en català i en castellà

Amb motiu de l'exposició "Els mapes en la Guerra Civil espanyola, 1936-1939", organitzada per l'Institut Cartogràfic de Catalunya, la Direcció General de la Memòria Democràtica i la Secretaria d'Universitats i Recerca, s'ha editat un Catàleg on es reprodueix una part significativa de la documentació presentada en l'exposició.

En aquest Catàleg es presenten quatre articles, acompanyats per abundant il·lustració (mapes, croquis, fotografies, figures) escrits per geògrafs especialistes en el tema els quals donen una visió detallada de la producció cartogràfica d'aquest període. El Dr. Francesc Nadal documenta la producció duta a terme per l'exèrcit de la República; el Dr. Luis Urteaga relata les vicissituds cartogràfiques de l'exèrcit franquista i fa especial referència a l'aportació dels voluntaris italians; el Dr. Felipe Fernández descriu la producció de fotografia aèria, i la Dra. Carme Montaner ens descriu els fons d'aquest període que es poden consultar a la Cartoteca de Catalunya.

Es tracta d'una obra de referència perquè tot i la importància històrica, la cartografia produïda durant la Guerra Civil ha estat objecte d'una escassa atenció pels estudiosos d'aquest conflicte bèl·lic i el coneixement públic que es té de la cartografia elaborada durant la Guerra Civil és molt precari.

 

 


Comentaris externs

Envia el teu comentari