Autor/s: Winnie Tang; Jan Selwood
Títol: Connectant el nostre món
Any d'ediciķ: 2006
Editorial: Institut Cartogràfic de Catalunya

Connectant el nostre món
Edita: Institut Cartogràfic de Catalunya i Editorial Marcombo SA
Any d'edició: 2006
Idioma: Català

Traducció al català del llibre "Connecting Our World", de Winnie Tang i Jan Selwood, essent ESRI Prees l'editor de la versió anglesa.

Aquest llibre explora la tecnologia dels serveis web SIG, els quals són de gran importància per al disseny de sistemes de gestió de la informació. Aquesta tecnologia permet crear aplicacions robustes i compartir i integrar dades i funcionalitats mitjançant el World Wide Web. Aquestes aplicacions són pràcticament independents de qualsevol plataforma, es poden actualitzar i mantenir fàcilment i sense haver de realitzar grans despeses, i a més poden arribar a un públic potencialment global.

Així, doncs, els serveis web SIG ofereixen l'oportunitat de destruir algunes de les barreres que limiten la integració i la comunicació entre els diferents sistemes d'informació, tant si aquestes barreres han estat creades per la limitació de l'emmagatzematge de dades, com per la incompatibilitat dels formats de dades, del maquinari o del programari. Els serveis web SIG també permeten superar la barrera de la distància, fent possible que els usuaris de qualsevol part del món tinguin accés a l'amplíssim ventall de dades i serveis existents.

El llibre il·lustra aquesta tecnologia amb una dotzena dels més innovadors exemples extrets d'organitzacions d'arreu del món. Des del lliurament del servei de cartografia nacional a Nova Zelanda, fins a la creació digital de mapes per a periodístes als Estats Units, i serveis basats en la localització a Escandinàvia.

 


Comentaris externs

Envia el teu comentari