Nom esdeveniment: Discurs a l'Institut d'Estudis Catalans
Lloc: Barcelona

 

Discurs a l'Institut d'Estudis Catalans

Dijous, 2 d'octubre de 2014, en Jaume Miranda, director de l'ICGC i soci honorari de la Societat Catalana de Geografia (SCG), filial de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), va pronunciar la conferència inaugural "Cronologia de l'Institut Cartogràfic de Catalunya: l'ambició de la mesura (1982-2014)".

L'objectiu d'aquesta conferència, presidida pel Sr. Oliveras, president de la SCG, era mostrar el recorregut per les principals fites de l'Institut Cartogràfic de Catalunya des de la seva creació (el 1982) fins a la seva nova creació com a Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (el 2014); això és, en un període de trenta-dos anys.

Així, doncs, es va explicar els pas de la cartografia analògica a la digital, l'evolució del concepte "cartografia" cap al concepte "geoinformació", el canvi del perfil dels seus usuaris i què hi busquen, les noves aplicacions i el per què la geoinformació és cada dia més present en les nostres activitats socials, professionals, lúdiques.

Aquesta conferència, que obria el curs 2014-2015 de la Societat Catalana de Geografia, va comptar amb una trentena d'assistents.

 


Comentaris externs

Envia el teu comentari